Bilanț final al cutremurului din Albania: 51 de morţi și aproximativ 2.000 de răniţi

Cutremurul care s-a produs săptămâna aceasta în Albania a fost cel mai puternic din ultimii 40 de ani din această țară. Peisajul dezolant rămas în urmă a dovedit că nici chiar clădirile construite după anul 2.000 n-au putut face față undelor seismice. Deși nu a avut decât 6,4 grade pe scara Richter seismul a produs mari pagube materiale și zeci de victime omenești. Dincolo de faptul că Domnul Isus a semnalat aceste fenomene ca fiind caracteristice vremii din urmă, nu avem cum să nu ne gândim ce s-ar putea întâmpla în România în urma eventualei produceri a unui astfel de cutremur. Și la noi au trecut mai bine de 40 de ani de la ultimul cutremur major (cel din 1977), iar posibilitatea producerii din nou a unuia de aceeași magnitudine este foarte mare. După cum nu știm nici ziua, nici ceasul venirii Domnului, la fel nu putem ști nici care va fi momentul plecării noastre din lumea aceasta. De aceea, îndemnul Scripturii rămâne actual în fiecare zi: „Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeul tău!”

Operaţiunile de salvare şi recuperare a supravieţuitorilor cutremurului din Albania s-au încheiat, a anunţat, sâmbătă, premierul Edi Rama. Bilanţul seismului este de 51 de morţi, iar autorităţile cred că printre ruine nu mai este niciun cadavru.

Rama a precizat că, potrivit cifrelor preliminare, peste 1.465 de clădiri din Tirana şi aproximativ 900 din Durres au fost distruse. Aproximativ 2.000 de persoane au fost rănite.

La Durres, sute de localnici, precum şi Edi Rama şi preşedintele Ilir Meta, au participat la înmormântarea a nouă membri ai unei familii, care au murit după ce clădirea cu patru etaje în care locuiau s-a prăbuşit. Cel puţin 4.000 de oameni au rămas fără adăpost după cutremur. Aproximativ 2.500 de persoane au fost cazate în hoteluri, iar altele au fost duse în Kosovo sau în zone din estul Albaniei.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s