Incendiile devastatoare continuă în Australia

După ce în vara aceasta au fost înregistrate incendii fără precedent în Amazonia și Africa sub-sahariană, este rândul Australiei să facă față unor astfel de evenimente distrugătoare. Practic, întreaga planetă a fost afectată, într-un fel sau altul, în ultimii ani de ample incendii, ce pot fi văzute ca niște avertizări legate de vremea din urmă, atunci când este scris că: ”Pământul cu tot ce este pe el va arde” (2 Petru 3:10). Înainte ca acest lucru să aibă loc, Domnul Se va întoarce pentru a-Și lua Biserica acasă. Timpul de pregătire se scurtează pe zi ce trece...

Mai multe incendii de pădure din Australia au fuzionat şi au creat un singur „mega-focar”, care arde de acum într-o manieră necontrolată la nord de Sydney, au anunţat vineri autorităţile locale, care şi-au recunoscut neputinţa în faţa flăcărilor devastatoare.

Un responsabil de rang înalt al pompierilor din statul australian New South Wales, Rob Rogers, a declarat că „probabil mai mult de opt incendii” s-au reunit într-un singur focar gigantic care arde pe 300.000 de hectare, mai mare decât suprafața orașului Sydney,  într-o zonă cu o lungime de aproximativ 60 de kilometri.

Incendiul devastează o regiune aflată la o oră de mers cu automobilul de Sydney, care resimţea acut, vineri, efectele fumului toxic.

Rob Rogers a vorbit şi despre neputinţa pompierilor locali în faţa amplorii neobişnuite a incendiilor: „Nu putem să oprim aceste incendii. Ele vor continua până când condiţiile meteo se vor schimba şi abia atunci vom face tot ce putem pentru a încerca să le izolăm.”

De aproximativ trei luni, incendiile au devastat diverse zone din estul Australiei. Astfel de fenomene se produc frecvent odată cu apropierea verii australe, însă ele au apărut mai devreme în acest an şi sunt deosebit de violente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s