Noi alegeri în Israel, pe 2 martie, după ce Knessetul a fost dizolvat

Privind la situația actuală din Israel, nu ai cum să nu-ți amintești cuvintele Domnului Isus despre dezbinare: „Orice împărăţie dezbinată împotriva ei însăşi este pustiită; şi orice cetate sau casă dezbinată împotriva ei însăşi nu poate dăinui.” (Matei 12:25)

Faptul că societatea israeliană este atât de divizată poate să fie folosit cu ușurință de către cei care doresc eradicarea statului Israel, cum este cazul Iranului sau al rezistenței palestiniene din Gaza. După două rânduri de alegeri organizate anul acesta și negocieri care nu s-au soldat cu formarea unei coaliții de guvernământ, urmează iarăși o perioadă de campanie electorală de aproape trei luni. Va fi foarte interesant de văzut care vor fi evoluțiile din acest timp, dat fiind că provocările externe și acțiunile armatei evreiești au continuat și în anul care se încheie, chiar și cu un guvern interimar (condus în continuare de premierul Netanyahu).

Orice scânteie care ar ajunge în locul nepotrivit poate declanșa un conflict de proporții, iar această ipoteză va fi tot mai aproape de realizare în lunile următoare, în linie cu profețiile biblice despre „Războaiele viitorului”. Cu siguranță, trăim vremuri profetice, iar venirea Domnului pentru a așeza din nou toate lucrurile este aproape.

Israelul va organiza noi alegeri pe 2 martie, acesta fiind al treilea tur de scrutin în mai puțin de un an, a decis joi Parlamentul, după ce premierul Benjamin Netanyahu și principalul său rival nu au reușit după celelalte două alegeri anterioare formarea unei coaliții de guvernare.

Cu 94 de voturi pentru şi niciunul împotrivă parlamentarii au aprobat o moțiune de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a noii date electorale. Această decizie a fost luată la câteva ore după expirarea termenului limită pentru a forma un guvern în urma ultimelor alegeri din septembrie.

În acel scrutin și în cel din aprilie, partidul conservator Likud condus de Netanyahu s-a impus în faţa partidului fostului general Benny Gantz. Nicio coaliție nu a reușit să strângă însă suficient sprijin în Knesset (Parlamentul israelian), care are 120 de locuri.

În calitate de premier interimar, Netanyahu va rămâne în funcție până când se va forma un nou Guvern – un proces care s-ar putea prelungi mai multe luni în urma alegerilor din martie, dacă se va lua în considerare ceea ce este probabil să fie o nouă rundă chinuitoare de formare a unei noi coaliții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s