Fenomene climatice neobișnuite în toată lumea

În ultimele zile, o serie de anomalii ale climei s-au manifestat în diferite părți ale lumii și la noi în țară:

 1. Australia

Deși nici n-a început bine vara australă, deja s-au depășit recordurile medii de temperatură în două zile consecutive. Australia a doborât miercuri, pentru a doua zi la rând, recordul său de căldură din istoria măsurătorilor meteorologice realizate în această ţară, cu o medie naţională a temperaturilor maximale de 41,9 grade Celsius. Noua valoare a depăşit cu un grad precedentul record (40,9°C), care fusese stabilit marţi. Anterior, recordul pentru cea mai călduroasă zi înregistrată în Australia data din ianuarie 2013 (40,3°C). Această caniculă excepţională este deosebit de îngrijorătoare într-o ţară care a fost deja devastată în ultimele luni de sute de incendii de vegetaţie. Situaţia nu pare să se amelioreze, în contextul în care recordul absolut de temperatură pentru luna decembrie în Australia a fost doborât joi: mercurul a urcat până la 49,8°C în localitatea Eucla din statul Australia de Vest.

2. Rusia

Moscova se bucură de cea mai călduroasă iarnă din istorie, iar temperaturile pozitive au făcut ca ghioceii să înflorească în Rusia. Capitala rusă a înregistrat miercuri un nou record de căldură, iar absenţa zăpezii, fenomen neobişnuit pentru această perioadă a anului, i-a constrâns pe moscoviţi să renunţe la schi fond şi la patinoarele în aer liber, rămase închise, într-un final de an în care vegetaţia locală nu îşi mai respectă ciclul obişnuit de viaţă. O staţie meteorologică din nordul Moscovei a înregistrat valoarea de 5,4 grade Celsius, o temperatură nemaivăzută în întreaga istorie a înregistrărilor meteorologice.

3. Italia, Spania și Portugalia

Cele trei țări din vestul Europei sunt vizate zilele acestea de un sistem depresionar care aduce precipitații masive. Au fost emise o serie de coduri roșii și portocalii pentru mai multe zone ce vor fi direct expuse ploilor abundente în următoarele zile

4. România

Nici la noi în țară lucrurile nu se desfășoară în limita normalului. Deși am trecut de prima jumătate a lunii decembrie, maximele înregistrate în mai multe părți ale țării sunt caracteristice primăverii, fiind situate în jurul valorilor de 19-20 grade Celsius. Mai mult decât atât, marți seară a avut loc un fenomen și mai ciudat, de inversare a temperaturilor.

În mod normal, temperatura aerului scade cu înălţimea, însă există un fenomen numit „inversiune termică” în urma căruia termometrele înregistrează valori mai calde în zonele montane, spre deosebire de cele de la altitudini joase. Un astfel de eveniment s-a produs marţi seara, 17 decembrie, la ora 22:00, când la Sinaia, la cota 1.500, s-a înregistrat o temperatură de 14,9 grade Celsius, în timp ce la staţia meteo de la Bâlea Lac, la circa 2.024 de metri înălţime, temperatura era de 12,09 grade Celsius. De precizat că stratul de zăpadă de la Sinaia era de 8 cm, iar la Bâlea Lac de 57 cm. 

Toate aceste fenomene neobișnuite indică în mod clar vremea pe care o trăim – vremea din urmă, când Dumnezeu avertizează de iminenta judecată pe care o va aduce asupra acestei lumi. Intenția Sa este de a ne avertiza și de a-i chema pe toți oamenii la pocăință, la o întoarcere reală de pe căile rele la adevărata credință în Fiul Său, pe care L-a trimis în lumea noastră ca să dea mântuire oricui crede în El. Vremea s-a scurtat, iar Domnul este aproape. Poate acesta este ultima avertizare și chemare la pocăință. N-o rata!

6 comentarii

 1. Da… vine Domnul… Putină vreme a mai rămas, arhanghelul să sune… Ascult actualizările voastre.. Fiți tari.. Îmbărbătați-vă inima! Și cu privire la ziua de miercuri sunt persoane ramase în anonimat.. La răpire se va știi.. SLĂVIT fie ISUS.. pt ce face în viata ta frate Aurel!

  Apreciază

 2. Domnul ISUS vorbește când într – un fel când în altul! Dar cine îl asculta? Și la prima venire acum 2000 de ani cine a cunoscut glasul Domnului! ?Atenție la neatenție! Domnul ISUS e chiar la uși! Domnul să ne trezească pe toți! Este Ceasul ca în sfârșit să vă treziți din somn! Noaptea aproape a trecut -se apropie ziua! Ziua Domnului

  Apreciază

 3. Amin, Maranata, Domnul Nostru Vine!! Știți, spunea pastorul nostru Wagner Ghiță: că ușa s-a întredeschisa și se simte „Parfum de cer”, parfum de vesnicie. Ajută-ne Doamne să fim gata când vei veni. Domnul Nostru Vine, Aleluia. Fiți binecuvântați 🙏

  Apreciază

 4. Trebuie sa ne punem în oranduiala! Sa ne curățim, sa ne împăcăm, sa facem tot ce trebuie ca sa facem parte din cele 5 fecioare înțelepte.Sa nu ne trezim ca Răpirea bisericii a fost și noi nici n-am știut nimic ca eram angrenati în Sistemul lumesc al bisericii care a deviat de la Învățătură sănătoasă a Sfintei Scripturi.Atenție…Maranatha! Amin vino Doamne Iisuse !

  Apreciază

 5. Slăvit fie El pt planul de mântuire al omenirii!Fiți mult binecuvântați cu harul Său,frate Aurel!Ce minunat vorbește Duhul prin duhul d-voastră!Aleluia,vine Domnul!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s