Un puternic taifun a lovit arhipelagul Filipine în ziua de Crăciun

…Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ. (Luca 21:25-26)

28 de persoane au murit în urma trecerii taifunului Phanfone peste Filipine în ziua de Crăciun, potrivit unui nou bilanţ anunţat vineri de către autorităţi, care se tem că numărul victimelor ar putea creşte. Însoţită de rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, furtuna tropicală a traversat de la est la vest insulele din centrul arhipelagului, dintre care unele sunt foarte frecventate de turişti.

Informaţiile au nevoie de timp să ajungă din insulele cele mai îndepărtate, unele private în continuare, vineri, de semnal de telefonie mobilă şi internet. ”Este probabil ca bilanţul să crească şi mai mult”, a avertizat un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea catastrofelor, precizând că cel puţin 12 persoane au fost date dispărute.

Taifunul Phanfone a fost al 21-lea ciclon care a lovit arhipelagul în 2019. El a urmat aceeaşi traiectorie ca supertaifunul Haiyan, cel mai devastator înregistrat în ţară, soldat cu peste 7.300 de morţi şi dispăruţi în 2013, când a afectat mai ales oraşul Tacloban.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s