Iranul amenință că va ataca obiective militare americane

Ultimele evoluții din zona Orientului Mijlociu i-au luat prin surprindere pe cei mai mulți analiști, care nu se așteptau la o „încălzire” a conflictului așa de rapidă, chiar din primele zile ale anului. Este de așteptat ca tensiunile să crească, odată cu răzbunarea promisă a iranienilor, după uciderea celui de-al doilea om ca importanță în stat, generalul Qasem Soleimani. După atacul de vineri, ultimele două zile au marcat deja începutul actelor de răspuns în regiune, precum și o creștere a amenințărilor de ambele părți, după cum urmează:

  • Sâmbătă seara (4 ian.) cel puțin o rachetă a fost lansată spre Zona Verde din Bagdad, acolo unde se află Parlamentul, ministerele și ambasada Statelor Unite. 
  • În același timp, alte două rachete au vizat o bază militară ce găzduiește trupe americane, la mai puțin de 100 km nord de Bagdad, fără însă a cauza victime sau daune semnificative.
  • Tot în seara zilei de sâmbătă, milițiile șiite din Irak au avertizat soldații irakieni să se distanțeze la cel puțin un kilometru de bazele trupelor americane, ca să nu fie afectați de atacurile planificate asupra lor.
  • Unul dintre oficialii iranieni a anunțat că s-au fixat deja 35 de ținte pentru acțiunea de răzbunare în toată regiunea Orientului Mijlociu, incluzând și orașul Tel Aviv.
  • Președintele Trump a replicat pe Twitter afirmând că, în cazul în care vor fi uciși cetățeni americani, armata Statelor Unite va riposta, vizând 52 de ținte importante din Iran, după numărul ostaticilor ținuți în Ambasada Americană în timpul revoluției islamice din 1979;
  • În cursul zilei de duminică, 5 ianuarie, trupul neînsuflețit al generalului Soleimani a fost adus în țară și purtat prin capitala Teheran, în mijlocul a zeci de mii de oameni îndoliați, care au scandat la unison: „Moarte Americii!”
  • În același timp, unul dintre oficialii iranieni de înalt rang, Hossein Dehghan, a declarat la CNN că riposta iraniană va avea loc în mod sigur și va viza obiective militare americane.
  • Tot duminică, iranienii au arborat steagul roşu deasupra moscheii din orașul Qom considerate loc sacru, simbolizând începutul unui război sângeros.

În mijlocul tuturor războaielor care vor mai avea loc în apropierea Israelului, Dumnezeu Își va manifesta prezența, în așa fel încât toți oamenii să recunoască faptul că au un Creator. Foarte mulți se vor întoarce cu inima spre El, mărturisindu-și păcatele, cerându-I iertare și devenind astfel ucenici ai Săi. În acest fel se vor împlini cuvintele Scripturii: „În ziua aceea, omul se va uita spre Creatorul său şi ochii i se vor întoarce spre Sfântul lui Israel.” (Isaia 17:7)

Așa cum spuneau apostolii: „Noi, dar, suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s