Israelul – rămas încă o dată singur

După ce americanii au luat inițial decizia de a confrunta regimul iranian, pasul înapoi făcut astăzi de președintele Trump are drept consecință majoră faptul că statul Israel a rămas din nou singur în fața amenințării existențiale venite din partea Iranului.

Efectele uciderii generalului Qasem Soleimani s-au lăsat așteptate aproape cinci zile, până noaptea trecută, când armata iraniană a atacat cu 22 de rachete de croazieră două baze militare americane de pe teritoriul Irakului. Din fericire, sistemele de avertizare instalate pe sateliții de supraveghere ai americanilor au făcut ca soldații din aceste baze să poată avea timp să se refugieze, astfel încât nu s-au înregistrat niciun fel de victime (chiar dacă iranienii s-au lăudat în presa națională cu uciderea a 80 de militari).

Președintele Donald Trump avertizase anterior că orice atac al iranienilor asupra unor obiective militare americane nu va rămâne fără un răspuns major, afirmând că are deja fixate 52 de ținte. Până la urmă totul s-a dovedit a fi doar o retorică goală, iar declarația oficială prin care Trump a răspuns atacurilor n-a adus menționarea vreunui răspuns militar, ci doar anunțul de noi sancțiuni economice, peste care iranienii vor trece așa cum au făcut-o și până acum.

Credibilitatea sa însă a avut de suferit în fața aliaților din regiune, în special a celor din Israel, care s-au văzut din nou singuri în fața pericolului nuclear iranian. Nimeni nu mai poate da credit promisiunii președintelui american că nu va permite Iranului să obțină arma atomică, iar sancțiunile economice nu îi vor împiedica pe iranieni să se apropie de realizarea acestui obiectiv. În plus, Iranul are doi aliați strategici majori în regiune – Rusia și Turcia – ai căror președinți se aflau reuniți la Istanbul, chiar în timpul desfășurării atacului iranian.

Alianța descrisă în Ezechiel, cap. 38-39 este deja formată, iar Israelul va avea de înfruntat această coaliție probabil foarte curând, fără a conta pe sprijinul militar al aliaților. Dumnezeu Își va împlini însă Cuvântul cu exactitate, iar lumea va cunoaște că există un Creator care are toate lucrurile sub control. Evenimentele continuă să se desfășoare cu rapiditate în fața ochilor noștri, iar venirea Domnului poate avea loc în orice clipă. Ești pregătit să stai în fața Lui?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s