Epidemiile globale – încă un semn al vremii din urmă

De aproape o săptămână lumea întreagă asistă cu îngrijorare la evoluția spectaculoasă a numărului de îmbolnăviri și decese provocate de coronavirusul apărut în orașul Wuhan din China. Deși cifrele adevărate sunt încă ținute sub controlul autorităților statului comunist, cele date publicității (mult mai mici decât în realitate) sunt de natură să cauzeze panică în mijlocul comunității internaționale. Mai mulți oameni de știință renumiți și-au dezvăluit temerile legate de faptul că s-ar putea repeta scenariul de la sfârșitul Primului Război Mondial, când virusul „gripei spaniole” a provocat între 80 și 100 de milioane de decese în întreaga lume.

Pentru cei care cunosc Scripturile și își dau seama de vremea pe care o trăim acesta nu-i un motiv de uimire, dat fiind că Domnul Isus Însuși a avertizat în legătură cu semnele care vor preceda venirea Sa. Între acestea El a enumerat și epidemiile („ciume”), drept un indiciu clar al faptului că judecata lui Dumnezeu se apropie: „Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri (în diverse locuri – n.n.), vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume.” (Ev. Mat. 24:7). În fața valului de îmbolnăviri și decese, omul își poate vedea neputința și precaritatea vieții sale pe pământ. Singura scăpare este la Dumnezeu, unicul care poate ierta, vindeca și dărui viața veșnică.

Iată, pe scurt, evoluțiile epidemiei declanșate de coronavirusul din China:

 • Primul caz de infectare a fost diagnosticat în ultima zi a anului trecut, în orașul Wuhan (11 milioane de locuitori).
 • Până pe 21 ianuarie virusul se răspândise deja în mai multe orașe, fiind confirmate 500 de cazuri de îmbolnăvire și 9 decese, fapt care a adus la închiderea orașului Wuhan, plasat în carantină.
 • 22-23 ianuarie: alte două mari orașe din zonă au fost închise, situația dovedindu-se a fi extrem de gravă – milioane de oameni au fost împiedicați să călătorească pentru a sărbători Noul An Chinezesc.
 • Pe 24 ianuarie, în ajunul anului nou din China, 10 orașe au ajuns în carantină, iar bilanțul s-a ridicat la 26 de morți și 800 de cazuri de infecție.
 • 25-26 ianuarie: cifrele epidemiei au crescut dramatic, la 41 de morți și peste 1300 de bolnavi. Au fost semnalate cazuri și în alte țări ale lumii: Australia, Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franța și Statele Unite.
 • Coronavirusul a închis 15 oraşe în China, peste 57 de milioane de oameni fiind plasați sub interdicţia de a călători.
 • 27 ianuarie: în timp ce autoritățile chineze au ridicat bilanțul îmbolnăvirilor la aproape 3000 de persoane și pe cel al deceselor la 81, cercetătorii din Hong Kong au estimat că numărul real al infectărilor depășește deja cifra de 44.000
 • Evoluția continuă…

Venirea Domnului se apropie! Ești pregătit?

3 comentarii

 1. Ar fi tare tare interesant de aflat si un eventual numar de imbolnaviri DIN AFARA Chinei, mai ales in contextul in care presa din Romania exagereaza foarte foarte mult cu acest virus generand intentionat panica – apoi PSD propune o lege de vaccinare OBLIGATORIE, fiind foarte „preocupati” de sanatatea romanilor. Dar exista macar un singur caz in afara Chinei??

  Da, traim vremurile descrise in Matei 24! Este mult prea evident! Razboaie si vesti de razboaie, ciume si molime – insa si VESTI de molime, adica zvonuri si isterie mediatica…

  Articol:

  Primăria stimulează isteria: STB va cumpăra măști sanitare, care vor fi împărțite călătorilor în mijloacele de transport în comun

  https://www.activenews.ro/stiri/Primaria-stimuleaza-isteria-STB-va-cumpara-masti-sanitare-care-vor-fi-impartite-calatorilor-in-mijloacele-de-transport-in-comun-159834

   

  Apreciază

 2. Pacea frați și surori ! Aceasta-i Pacea Lui Iisus Hristos Domnul! A lor ,numai intenția, a dat peste cap toate Acordurile încheiate intre Palestieni la Oslo, un exemplu! De acum trebuie urmărit Planul Lui Dumnezeu din Ezechiel 39 și 39 .Trebuie sa fim pregătiți. Răpirea bisericii nu tine cont de ceea ce se întâmplă înainte de a veni Cel care Garantează această Pace .Dar Razboi tot va fi .Maranatha. Multă sănătate fizică și spirituala, Înțelepciune venită de Sus la toți care Lucrați în Ogorul Evangheliei Lui Iisus Hristos Domnul! Va iubesc foarte mult. Mă hrănesc spiritual cu Știrile care anunță că Scriptura se împlinește ca vor ei sau nu vor! Mă rog permanent pentru fr Aurel Gheorghe și Colectivul care lucrați la Vremea Trezirii. Maranatha! Amin. Vino Doamne Iisuse!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s