Planul de pace propus de D. Trump respins de către UE

Nu este deloc surpinzător că UE a respins inițiativa americană de pace între Israel și palestinieni. Pentru cei care citesc Scripturile și cunosc profețiile este clar de unde va veni viitorul acord de 7 ani și cine îl va garanta. Vremea este târzie, iar venirea Domnului se apropie…

Uniunea Europeană a criticat marţi planul președintelui american Donald Trump pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian şi s-a declarat preocupată în special de dorinţa Israelului de a anexa Valea Iordanului.

„UE reaminteşte ataşamentul său faţă de o soluţie negociată fondată pe coexistenţa a două state, pe baza frontierelor din 1967, cu schimburi de terenuri echivalente, conform a ceea ce ar putea fi convenit între părţi, cu un stat Israel şi un stat Palestina independent, democratic, unit, suveran şi viabil, existând alături în pace, securitate şi recunoaştere reciprocă”, a afirmat Josep Borell, șeful diplomației europene.

„UE este îngrijorată în special de declaraţiile privind perspectiva unei anexări a Văii Iordanului şi a altor părţi din Cisiordania. Conform Dreptului internaţional şi rezoluţiilor Consiliului de Securitate, UE nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate din 1967. Măsurile în vederea anexării, dacă ele vor fi puse în aplicare, nu vor putea trece fără a fi contestate”, a mai atenţionat Borrell.

De remarcat că tot astăzi Cehia și Ungaria au blocat o declarație comună a UE prin care ar fi urmat să se condamne ferm intenția Israelului de a anexa așezările din Cisiordania și Valea Iordanului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s