Numărul persoanelor afectate de epidemia Covid-19 a depășit 100.000

La mai puțin de două luni de la primele știri venite din China despre un nou tip de virus cu mare transmitere, statistica publică a persoanelor afectate indică peste 100.000 de cazuri la nivel global și mai mult de 3.400 decese. Chiar dacă în realitate cifrele probabil sunt mult mai mari, veștile care vin din alte țări în afară de China arată o răspândire exponențială a îmbolnăvirilor, cele mai afectate fiind Coreea de Sud, Iran și Italia. De asemenea, marile puteri ale Europei au început să raporteze sute de cazuri: Germania (578), Franța (577) și Spania (386).

În timp ce la noi în țară au fost înregistrate doar 9 cazuri, țări din întreaga lume anunță zilnic zeci sau sute de noi îmbolnăviri. Estimările privind rata mortalității au crescut de la 1-2% la 3,4%, potrivit șefului OMS. În acest context, piețele financiare își continuă trendul descendent, prefigurând o nouă criză economică a cărei amploare încă nimeni n-o poate stabili.

Cu siguranță, această epidemie este unul dintre cele mai clare semne ale zilelor din urmă, iar judecata lui Dumnezeu se poate vedea la orizont. Fiindcă El dorește „ca nimeni să nu piară, ci toți să ajungă la pocăință”, trimite astfel de judecăți de avertizare și de îndreptare către pocăință. Rugăciunea noastră este ca mulți oameni din această țară și din lumea întreagă să ajungă să cunoască mântuirea prin credința în jertfa Fiului Său și să fie izbăviți de mânia viitoare, ce se apropie cu pași repezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s